Niets is wat het lijkt!

De afgelopen dagen niets van ons gehoord. Italie en dan met name het noorden is nog niet zover dat er overal internet is laat staan wifi. Het leven is er nog goed, rustig en de heuvels zijn hoog....heel hoog.....heel erg hoog. Dat is de afgelopen dagen wel gebleken. Voor de dinsdag stond de koninginnerit op het programma. Vier bergen werden die dag beklommen en Oostenrijk hebben we die dag achter ons gelaten. De bergen lagen er die dag ruw bij, sneeuw en veel smeltwater dat via de paden naar beneden kwam. Op de hikingtrail van 7 km hebben we hier meer dan eens kennis mee gemaakt. Natte voeten en de eerste vlekken op onze o zo witte pakjes. De koninginnerit was zwaar, na binnenkomst waren we leeg en hebben onze rust geprobeerd te pakken. Slapen na zo'n etappe gaat echter moeilijk omdat het lichaam nog vol zit met adrealine, een grote witbier heeft hier wonderen gedaan.

De volgende dag natuurlijk vol goede zin naar de start. De koninginnerit zat er op dus wat kan ons nog gebeuren..... We gingen op weg naar Sarnthein, een prachtige etappe! Technisch zeer lastig door de vele afdalingen en de lastige klimmen. Vooral de afwisseling en het feit dat je geen tijd krijgt om te herstellen hakken er die dag goed in. De stenen die wij in NL bij de intratuin kopen om onze tuin op te leuken liggen hier in het wild. Theo kwam er één tegen en probeerde hem plat te trappen, een los schoenplaatje was het gevolg. Klimmen en dalen wordt dan een stuk lastiger en dat heeft ons de nodige tijd gekost. We waren op tijd binnen en dat is waar het uiteindelijk om gaat.

De donderdag en de vrijdag etappe zouden qua zwaarte ongeveer gelijk zijn maar in ieder geval veel lichter dan de twee voorbijgaande dagen. Althans dat was wat ze zeiden tot donderdagochtend bij de start. Daar werd het verhaal dat de twee lastigste etappes voor de deur stonden. Lekker dan! Gaat de goede zin en het goede gevoel. Maar goed, we hebben een Fries aanboord dus we laten ons niet zo snel van ons stuk brengen! De etappes waren even zwaar, qua hoogtemeters allemaal boven de 3000 meter, in de downhill trails waren de etappes van deze laatste twee dagen zeer zwaar. Grote keien, grote hellingshoeken (-25%) en veel rijdende opstakels (andere deelnemers). Op wat kleine valpartijen na zijn we er goed vanaf gekomen en weer binnen de tijd geeindigd!

We kunnen natuurlijk veel schrijven over de trails die gereden zijn, de hikingtrails waarbij we met de fiets boven het hoofd naar boven moesten klimmen, dat Theo werd ingehaald door een hardloopster, over de paardestront waarin Arno belande, de Italianen die er iedere dag slechter uit beginnen te zien en inmiddels zijn uitgevallen, over de vele pasta die is gegeten, over de Costaricaanse deelneemster die bij 37 graden met een wintertenue rijdt, Hans die in zijn slaap keihard begint te juichen, over de mensen die worden geduwd door hun partner, over de twee zure Duitsers; maar jullie begrijpen dat wij nu onze rust moeten pakken om morgen in Riva de finish te kunnen halen. Bij succes is de smaak van de overwinning zoet, we hebben niets gestolen en ik verzeker jullie....niets is wat het lijkt!


  

Posted: 7/24/2009 10:11:47 PM by Theo Punter | with 7 comments


Comments
Nelda
And to think I was going to talk to somoene in person about this.
8/21/2011 4:05:58 AM
Jeroen
lees ik hier een stuk uit een jongensboek? ben benieuwd naar de verhalen!
succes en tot later!
7/27/2009 10:12:55 AM
Eddy
Waauw Gents, nu kunnen julie alles aan! Niets is wat het lijkt, maar jullie lijkt het niet te deren. Gr Eddy
7/26/2009 10:08:30 PM
sip en lies
heren gefeliciteerd, knap werk hoor!! en bedankt voor het kijk- en leesplezier.
een goede reis morgen en groetjes aan bas.
7/25/2009 9:35:12 PM
annie punter
Jongens van Harte, Prachtig,wat ben ik blij dat jullie nog heel zijn met al dat steile gedoe. Slapeloze nachten krijg ik er van!
Goede reis morgen en voorzichtig,en de groeten voor mijn Baske!!!
Mamma.
7/25/2009 7:34:02 PM
Peter
Ha Hans en Theo,
Petje af dat jullie het gehaald hebben, Ik zag dat jullie ook over de Gardena zijn gekomen daar ben ik twee weken geleden met de racefiets over heen gereden tijdens de Marathona.
Supermooi daar!! De trails zijn steil en hoog.
Echt grensverleggend voor "lichaam en geest"
Goede terugreis !!
Je fietsmaat
Peter
7/25/2009 6:30:27 PM
Ronald
Goed verhaal ik zie de beelden voor mij het kippevel staat dik op mijn armen goed gedaan mannen nu nog de streep halen maar dat moet geen probleem op leveren ik de volste vertrouwen dat het gaat lukken en neem maar een groot biertje van mij in Riva en laat de KIP met PATAT maar goed smaken.
bikegrtjes van Ronald
PS Ik spreek jullie gauw.
7/25/2009 10:16:56 AM
 Partner Blog
Our partner blog is all about the day to day challenges of our partners.
 Recent posts
Prestatie kent vele vormen...succes maar één!
Niets is wat het lijkt!
De punten worden pas aan de finish verdeeld.
Ballast doet vaak pijn
Opgekropte spanning
 Syndication
rss
 Post archive
July 2009(7)