De Future Footprints netwerkborrel was wederom een fantastische happening! De karavaan, met louter seasoned professionals als aanwezigen, streek dit keer neer in het kantoor van Bartosz in Arnhem en kreeg daar een keur aan presentaties voorgeschoteld.

Theo Punter hield de elevator pitch over Future Footprints met de opmerkelijke one-liner ‘old enough to see-through and young enough to break-through’. Roel Dagevos haakte daarop in met zijn korte speech over Bartosz als de toonaangevende en betrouwbare dienstverlener op het gebied van testen en testmanagement.
 
Als derde in rij introduceerde Wim Heuvelman het C60-Netwerk. C-60 is het platform waar bedrijven zich hebben aangesloten om in de vorm van een coƶperatieve vennootschap op basis van zelfredzaamheid te kunnen innoveren door te combineren.
 
Daarna was de beurt aan Prof. Dr. Bert Kersten die aan de aanwezigen een nieuw CIO-programma van de combinatie Nyenrode en Delft TopTech presenteerde. Nico Francken van Core Concept nam het stokje van Bert over. De presentatie van Nico had de strekking dat er een nieuw tijdperk aankomt: het communicatietijdperk

communicatietijdperk_tekening_gif.GIF

Nico Francken heeft een analyse gemaakt van het succes van Apple en Toyota en gezocht naar de diepere bedrijfslogistieke mogelijkheden die hieruit ter herleiden zijn voor de financiĆ«le sector. Daarnaast kwam de relevantie en toepasbaarheid van de Nolan Hypothese (jaren ‘70) aan bod.
 
Het slotakkoord was Dirk Huckriede. Dirk maakte op spraakmakende wijze duidelijk dat zijn bedrijf  foto-e-motions doet verbeelden wat ondernemingen bewegen, wat ondernemingen in gang zetten.
 
Ik wil jullie (ook diegenen die verhinderd waren of in de file vast bleven zitten) graag uitnodigen een kort verslag van deze eneverende FF-borrel op onze website te bekijken. Daarbij wordt jouw reactie zeer op prijs gesteld.
 
Bij deze wil ik nogmaals Bartosz bedanken voor de prima verzorging voor deze borrel. Dit was de laatste borrel onder de vlag ‘FF’, de volgende borrel heet de ‘C-60 borrel’
Posted: 10/21/2010 11:04:01 AM by Jeroen de Witte | with 1 comments


Naast het inluiden van het nieuwe jaar is de rode draad van deze FFriday toch wel de mens. De steeds sneller opeenvolgende technologische ontwikkelingen en de economische achtbaan van de laatste jaren, drukken ons weer eens op de feiten, het gaat toch vooral om de mens, jij en ik. Jij en ik die verantwoordelijkheid nemen; jij en ik die samenwerken; jij en ik die ambitie en succes delen. Jij en ik die willen.....! De drie sprekers toonden dit alledrie op hun eigen wijze aan.

Peter Brinkman, verslaggever en redacteur,  liet zien welke impact 'low cost' video middels internet kan hebben en hoe 'jij en ik' dat kunnen gebruiken om te communiceren. Hij liet zien hoe simpele internet video's 'tv moment' van het jaar kunnen worden. Ook liet hij op schokkende wijze zien hoe snel de perceptie over 'jou en mij' beinvloed kan worden - volgens Peter was dat 'vroeger - een paar jaar geleden' nooit mogelijk geweest (video). Een korte beschrijving van zijn Video_na_2010 presentatie

Rini van Solingen, onderzoeker aan de TU Delft, deelde met ons 10 best practices van multi-site software ontwikkeling, ofwel off- en nearshoring. Ook zijn onderzoeksresultaten tonen glashelder aan dat veel best practices toch gewoon over mensen en samenwerken gaan. Of zoals Rini het zei 'jij en ik moeten gewoon eens dronken met elkaar zijn geworden' - en dat sprak tot de verbeelding natuurlijk. Rini's presentatie: Distibuted_software_engineering.

Emotionele indruk maakte vooral Peter Kapitein met zijn persoonlijke verhaal over kanker. Peter is ambassadeur van de stichting Alp d'HuZes en maakte toch wel weer ernstig duidelijk dat alle business hektiek wel erg betrekkelijk is. In onze ogen is hij de indrukwekkende verpersoonlijking van de kracht van de menselijke wil! Klik op de volgende link voor de presentatie van Peter: Opgeven-is-Geen-Optie_Roadshow_deel-1 en Opgeven-is-Geen-Optie_Roadshow_deel-2
De film die voorafgaand aan de presentatie werd getoond:

Posted: 1/9/2010 3:41:51 PM by Theo Punter | with 4 comments


 Partner Blog
FFridays are the network meetings of the Future Footprints - mind stimulating and back again to nowadays reality.
 Recent posts
10 september 2010
8 januari 2010
 Syndication
rss
 Post archive
October 2010(1)
January 2010(1)